Lukijat

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Maatuskakassit

Syksyn tullen ompelukone-innostus lähti taas käyntiin. Löysinkin varastoista viime vuoden puolella leikkaamani kolmen kassin kankaat, joten pitihän ne ommella valmiiksi. Kysyntääkin niille löytyi mukavasti.

Tämän kassin ompelin itselleni. Päällä vihreää, isoista maatuiskoista koostuvaa puuvillakangasta, sisällä vihreää raitakangasta ja sisällä pikkupussukka pikalukolla kiinnitettynä. Pikalukkoon on kätevä sujauttaa myös avainnippu kiinni. Kassin sivulla roikkuu pieni koriste.

Tämän kassin varasi anoppi itselleen vielä kun se oli kesken =). Tässä kankaat toistepäin ja malli kapeampi ja pidempi. Itselläni samanlainen kassi on ollut jo viime vuodesta käytössä ja tykkään siitä kovasti ja hyvin on kestänyt. Koristeena pieni maatuska-maskotti. Kassi lähti pari päivää sitten omistajalleen ja tuntui olevan tykätty. Saa edes jotenkin kiitettyä kaikesta avusta tontilla ja pikkumiehen hoidossa.


Tämä viimeinen kassi on lähdössä Otavanmuorille ja on samanlainen kuin itselleni ompelema kassi, tosin sisäpussukkakin on vihreä, kun toinen maatuskakangas loppui. Mutta kuten tarkkasilmäiset huomaatte, koriste puuttuu tästä sivusta. Joten Otavanmuori, löytäisitkö alla olevista vaihtoehdoista mieluisan? Vai haluatko jotain muuta kassiin roikkumaan?

Vaaleanpunaisen ympyrän nappasin omaan kassiini, kun se jotenkin sopi siihen niin hyvin, vaikka väri ei yleensä lemppareihini kuulukaan. Sydän ja ympyrä ovat cernit-massaa. Tummassa metallikiekossa on apilan kuva, en muista enää mistä koristeen olen napannut talteen. Lisäksi vasemmalla kolme lasihelmistä tehtyä koristetta, näitä voi sujauttaa kassin sivuun vaikka parikin kipaletta jos haluaa runsaamman tai voin lisäillä yhteen renkaaseen useamman helmipötkön. Helmet on kiinnitetty korupiikkiin aina 2 helmeä piikkiinsä.

Yläreunassa vielä korvakoru kokeilu cernit-massasta. Esittävät mansikkakakun palasia. Yhden parin pidän itselläni ihan kokeilumielessäkin, kaksi muuta pääsevät lahjoiksi. Luuletko Otavanmuori, että sinulla olisi tällaisille käyttöä?


5 kommenttia:

 1. Ihania laukkuja! Omakin ompeluinnostus alkaa heräillä näitä ihaillessa. :) Eihän se oma oma onpelukone olekaan ollut vasta kuin muutaman vuoden keittiön nurkassa odottamassa innostusta... :D

  VastaaPoista
 2. Ihania kasseja Weba. Kiitos. Muahan ny lahjotaan kuin jouluna konsanaan.

  Helmet kiitos koristukseksi. Korviksille en usko tulevan käyttöä vaikka niin söpöset ovatkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitanpas jonkun niistä kassiin heilumaan. En mie lahjo vaan odotan saavani vielä jotain takaisin päin =)

   Poista
  2. Ja niinhän sie saatkin. Sitä vain jännästi arvostaa toisen käsityötä enemmän kuin omaansa,varsinkin kun toinen tekee sellaista mitä ei itse väkerrä. Luultavasti osaisin,mutta ei vaan ole tullut kokeiltua ja tehtyä vaan tyytyy kadehtimaan sinua.

   Poista
 3. Kivoja kasseja. :) Tuo vihreä maatuskakangas on tosi kivan näköistä.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.