Lukijat

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Karkkituubeja

Olen jo jokusena vuonna ihastellut karkkituubeja. Ja kun joulukoristeiden valmistusinto vaan jatkuu, niin karkkituubit pääsivät seuraavaksi työn alle.

Ensimmäisenä virkkasin karkkituubin. Ohje oli muistaakseni jostain vanhasta joulu-lehdestä. Ihan soma tästä tuli, mutta jotenkin en lämmennyt ajatukselle tehdä näitä enempää.

Seuraavaksi siis Tilda-kirjojen ja ompelukoneen pariin. Tarvitaan vain jouluisia kankaan paloja, kiinnisilitettävää tukikangasta, erilaisia nauhoja ja koristeita, mitä vaan varastoista löytyy.

Tildan kaavalla ommeltuja karkkituubeja. Näihin ihastuin ihan kokonaan. Tuubi muodostuu noin neljäsosaympyrästä: kappaleita tarvitaan vuoreen ja päälliseen sekä tukikangas. Lopuksi koristeluita oman mielen mukaan (tai ihania Tilda ohjeita seuraillen). Vasemmalla nappeja, keskellä huopasydän ja oikealla puinen koristesydän. Näissä rautalangat ripustusta varten.

Joten näitä piti tehdä lisää...

Vasemmalla tyylistä poikkeava valkoinen tuubi enkelinsiivillä. Alkuperäisessä ohjeessa oli ihan enkelin pää, mutta tyydyin siipiin tässä vaiheessa. Keskellä koristeina piparkakkunapit, jotka löysin viime vuoden joulukalenteristani sekä organza-nauhojen kiinnityskohdan peitteenä punaiset napit. Oikealla metallikoriste, joka irronnut rikkoutuneesta koristeesta/ pyyhenipsuttimesta (jonka sain itseasiassa toissavuonna joulukalenterista).

Ja sitten tein vielä vähän lisää...

Vasemmalla alareunassa pikku kulkunen, keskellä siipituubi pienillä kristalleilla ja oikealla punaisin kristallein koristeltu ruututuubi. Kuvista ei näy sisälle, mutta osassa vuorena saman värinen kangas ja osassa eri, esim. ruutukankaan vuorena punainen kangas.

Pikkumieskin tykästyi näihin kovasti. Tosin taisi enemmän odottaa sisältöä! Ja muisti vielä tähdentää, että näihin tarvitaan sitten oikeita karkkeja, ei noita koriste karkkikeppejä vaan =)

Suurin osa näistä pakattu muuttolaatikkoon, mutta ehkä muutamasta raskin luopua lahjoiksi. Se selviää sitten joulun aikaan. Nämä olivat vieläpä edullisia tehdä, sillä syntyivät kokonaan jo kaapeista löytyvistä tarvikkeista (no, hyvä on myönnetään, hain tukikangasta välillä lisää...).2 kommenttia:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.