Lukijat

tiistai 17. syyskuuta 2013

Tähtiä ja lumisadetta

Olemme viettäneet kolme joulua omassa kodissa sen sijaan että olisimme vanhempiemme luona. Ensimmäisenä vuonna piti hankkia paljon joulukuusen koristeita, sillä laitoimme ekaa kertaa myös joulukuusen kotiin. Silloin ostin latvatähdeksi ihan halvan hopeisen perustähden ajatuksella, että jossain vaiheessa etsin hienomman. Nyt innostuttuani tekemään koristeita itse päätin kokeilla myös latvatähden tekoa.Tein viime vuoden rautalankakoristeiden tapaan puusta ja nauloista muotin, tällä kertaa vaan isomman. Kieputin rautalankaa tähden muotoon tai tällä kertaa itse asiassa  kullan väristä alumiinilankaa. Sitten koristelin helmillä ja ohuemmalla rautalangalla. Mutta lopputulos ei sytyttänyt ja aika heppoinenkin tämä oli. Tämä versio pääsi siis purkuun ja helmet parempaan käyttöön.Toisesta yrityksestä pidän jo paljon enemmän ja tämä pääsee ainakin tänä jouluna kuusen latvaa koristamaan. Tässä alumiinilankaa 3 kierrosta ja ohuella metallilangalla täytin tähteä, sekaan vielä ihania helmiä. Tosin ihan symmetristä tästä ei tullut, olisi pitänyt vähän muotoilla vielä ennen täyttöä. Katsotaan, teenkö joskus hienomman version vai ihastutaanko tähän hiljalleen kunnolla.

Tulin ostaneeksi tarvikkeet tällaisten ihanuuksien tekoon. Tykkään ihan valtavasti! Pääsevät jouluksi kuuseen tai ikkunaan, tai mihin päätyvätkään.Nämä ovat minusta luonnossa vielä hienommat kuin kuvissa! Pohjana valmis lumihiutale/ tähti eli 8 sakarainen rautalangat, jotka keskeltä kiinni. Helmiä on neljästä eri paketista, yhteensä kuutta erilaista sommiteltuna jokaiseen hiutaleeseen vähän eri lailla. Vähän houkuttaisi hankkia lisää tarvikkeita näihin, vaikka yllättävän paljon näihin rahaa uppoaa. Tekisi mieli hankkia oikeita korupihtejäkin, jotta saisin siistimpää jälkeä aikaiseksi. Käytän nykyisin nimittäin miehen leathermannia =) Se taitaa sopia joka hommaan (eikä sitä ilmeiseti tarvitse pestä ikinä...). Onneksi käsityökauppa on naapurikaupungissa niin en ihan hetken mielijohteesta voi sinne rynnätä. Ja kyllähän neljälläkin pitkälle pääsee, kun muitakin koristeita on tehtynä ja lisää pian tulossa esittelyyn, kunhan saan valmiiksi....

Luonnonmateriaalien hyödyntäminen taitaa tänä vuonna jäädä vähälle, ensi vuonna pitänee niihin panostaa. Katsotaan mikä lumitilanne on marraskuussa, jos muuton jälkeen ehtisi jotain keräillä, ainakin havuja kuistille. Nyt kun on pienimuotoinen maanomistaja niin voisi kokeilla sammaleen ym. hyödyntämistä. Mutta voi olla että energia ei siihen nyt riitä.

Ihanaa miten monella eri tekniikalla joulukoristeita voi tehdäkään!

Onko sinulla vinkkejä, mitä vielä kannattaisi kokeilla?

Nyt on neulottua, massasta tehtyjä, ommeltua, helmiä ja rautalankaa sekä askarreltua. Viime vuonna tein risuista. Virkkaamalla pitäisi varmaan jotain keksiä seuraavaksi. Tai ai niin, virkkasinhan minä tontun ja maatuskan kesällä =)

1 kommentti:

  1. Tosi nättejä nämä tähdet.

    Ahkera olet taas ollut ja saat kaikkea ihanaa jouluksi esille. Huovuttamista voit vielä kokeilla.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.