Lukijat

tiistai 1. joulukuuta 2015

1. Kylpy pimeässä

Joulukuun ensimmäinen! Tätä päivää on odotettu. Heti ensimmäisenä aamulla ei silti rynnätty kalenterin luukkuja etsimään vaan tonttuja. Hetki meni ennen kuin poika hoksasi että tontut olivat ruokapöydällä värittämässä jouluisia kuvia, sitä varten olivat leikkihuoneesta värikynät käyneet hakemassa.
Kohta huomattiin pöydällä jotakin muuta erikoista. Huolimaton äiti jätti illalla pinon kirjoja pöydälle, jotka oli tarkoitus seuraavana päivänä laittaa paikoilleen.

Pinossa oli suurimmaksi osaksi jouluisia satukirjoja ja joulu Aku Ankkoja. Mutta aamulla pöydällä odotti tällainen näky:

Hetki piti ihmetellä, mutta tonttujen jättämä kirje selvensi asiaa. Olivat harjoitelleet paketointia, harjoittelutonttuja kun olivat ja äiti oli unohtanut illalla paketoimistarvikkeet esille. Ja kirjoja oli kokonaiset 24 kappaletta! Näitä avataankin yksi joka päivä, tontut tekivät meillä uuden joulukalenterin!

Joulukalentereista puheen ollen,

minun eka kiva yllätys oli...

Uusi kynsilakka! Illan ohjelmassa on vielä koekäyttää väri.

Pojillakin riitti puuhaa aamuksi omien kalentereiden kanssa. Molemmat saivat tavarakalenterit synttärilahjaksi, isompi vielä 2 erilaista star wars kalenteria. Toisessa on legoja ja toisessa paperitarviketta. Ekasta luukusta löytyi tarra, jossa komeili Luke Skywalker (tosin parka saa vasta katsoa piirrettyjä versioita joten ei ihan tämä elokuva-version kuva auennut heti, mutta tykkäsi kuitenkin). Kunnan Joulunavajaisissa ihanasta Tilkku Ilonasta jaettiin lapsille suklaakalentereita, joten lapsilla on nyt kaksin kappalein näitä avattavana. Ja tonttukin oli muistanut, isompi sai panoksia pyssyynsä, josta kaikki vanhat menneet jo huonoksi ja pienempi tussit.

Kalenterikynttilän ekaa päivää piti polttaa heti vähän reilusti. Näissä ohuissa se huono puoli, että palavat hetkessä enemmän kuin tarpeeksi, mutta tämä oli ainoa joka tuli vastaan kun en niin aktiivisesti muistanut etsiä. Taustalla riisipuuro karjalanpiirakoihin varten, jotka syötiin vieraiden kanssa melkein kaikki  - tehtävä siis viikonloppuna isompi satsi että saan pakkaseen joulua varten, mitä alun perin suunnittelin.

Mutta mikäs oli se kylpy pimeässä? No, se oli helppo toteuttaa. Suihkusta ja viereisestä huoneesta vaan kaikki valot pois ja muutama valotikku matkaan.


Pojilla kului tunti rattoisasti valotikkuja heilutellessa ja äitillä ollessa silmä tarkkana, että pienempikin on varmasti ammeessa turvallisesti. Tätä pyydeltiin heti lisää jatkossa!


4 kommenttia:

 1. Ihanan jouluinen päivä teillä yllätyksineen.

  VastaaPoista
 2. Illalla lakkasin kynnet ja väri on kiva.

  VastaaPoista
 3. Ihania perhejuttuja teillä. Tuo kylpy pimeässä on huippu. Pitäisköhän minunkin sitä kokeilla joskus - tosin suihkua, kun ei ole ammetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain nauttia pimeästä suihkusta ja saunasta vielä illalla kun tikut jäi sinne. Lasten amme meiltäkin vaan löytyy.

   Poista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.