Lukijat

keskiviikko 2. joulukuuta 2015

2. Tee oma pilvi!

2. joulukuuta, uusi päivä päästä tutkimaan joulukalentereita. Eilen jäi ihan mainitsematta, että onhan minulla myös tee kalenteri, jonka esittelin aiemmin ja pojilla piparikalenterit. Tänään sain body shopin  kalenterisata mansikkaisen huulirasvan, pojille tonttu toi alushousut.

Tänä aamuna tontut olivat rakentaneet itselleen mäenlaskupaikan olohuoneeseen!Lasten kanssa teimme oman pilven - samalla isomman kanssa pääsimme keskustelemaan, että mistäs se pilvi oikein koostuukaan. Netistä opin miten homma hoituu.

 Tarvitaan purkki, jonka päälle kansi laitetaan väärinpäin ja sen päälle jääpaloja (tai pakastemansikoita, jos jääpaloja ei satu olemaan ja lupasit jo lapsille jutun)
 Sisään kaadetaan kuumaa, muttei aivan kiehuvaa vettä. Raotetaan kantta ja tiputetaan sisälle palava tulitikku. Kansi äkkiä takaisin päälle. Seurataan miten pilvi muodostuu purkkiin.
Lopuksi pilvi päästetään vapaaksi avaamalla kansi. Samalla lapset voivat kokeilla kädellä miltä pilvi tuntuu. Aikuisen tehtävä on varmistaa, ettei kukaan saa kuumaa vettä päälleen.

Ja oli sekä hauskaa että opettavaista ja homma tehtiinkin kolme kertaa putkeen, lasten toiveesta!

Tässä vielä kuvia kodistamme joulun tunnelmavalaistuksessa

 Takan päällä ja reunoilla punaiset tuikkukipot.
 Sunnuntailta 1. adventtikynttilä palamassa. Taustalla näkyy tee-kalenterini.

 Keittiön ihana juhlavalaistus.

Eteisen/aulan valot

1 kommentti:

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.