Lukijat

sunnuntai 6. joulukuuta 2015

6. Lumimies nappasi tontun!

Meidän keittiössä oli yöllä tapahtunut kummia, heti pöydän takana.Tonttu parka oli joutunut lumimiehen kynsiin, mokoma oli pannut pienempänsä purkkiin ja piti siellä vankina.Onneksi toinen tonttu oli yhä vapaalla jalalla ja oli näppäränä (tonttu kun on) rakentanut katapultteja ja pommitti lumiukkoa.Ja onneksi pikkumies huomasi aamulla tilanteen, pelasti tontun ja siirsi molemmat omalle paikalleen. Sen jälkeen poika haki pienen pehmokoiran purkin vangiksi ja pommitus sai alkaa! Pienellä avustuksella pienempikin onnistuis katapultin käytössä.Taisi kyllä perheen isoinkin mies innostua näistä, sen verta kauan jaksoi pommitusta leikkiä pikkumiehen kanssa. Koira unohtui kun pommittivat toisiaan pehmopalloilla. Kovassa käytössä olivat koko päivän, ja varmasti jatkossakin.
Minä tupeksin tänään. Olen pyöritellyt ennakkoon niin hyvin body shopin kalenterin luukkuja, että sekoitin 9 ja 6 luukut keskenään. En siis esittele teille tämän päivän luukkua, koska se kuuluu oikeasti päivälle 9 - etten pilaa keltään yllätystä. 9. päivänä esittelen sitten molemmat. Sanotaan vaan, että tykkäsin ja käyttöön tulee.Mutta sen sijaan voin esitellä adventtisunnuntain luukkuni. Ja se osuikin täysin nappiin. Kynttilänteko setti! Olenkin pitkään haaveillut, mutta en ole tarvikkeita raskinut hommata. Kaupoissa ei ole tullut vastaan ja netistä tilatessa pitäisi maksaa postimaksut ja sit ois sama tilata enemmän ja sit tuleekin jo kalliiksi... Tai näin Suomalaisessa kirjakaupassa, pikkuruisen sankon, jossa kynttilänteko setti, hintaa 20 euroa, joten jäi ottamatta...Ihan ei täydellistä ollut valanta taitoni heti ekalla kertaa, mutta näin nätti kippo niin kehtaahan tuota katsella. Ja pitänee raaskia poltellakin joulun aikaan. Kiitos sisko-tonttu!

Mies ulkoili poikien kanssa niin ehdin vähän ommellakin. Tein aiemmin aloittamani paidan pikkumiehelle valmiiksi. Tilauksen mukaan musta, tarratasku, pitkät hihat. No, mieli oli muuttunut tässä välissä ja vähän harmitti kun oli pitkät eikä lyhyet hihat, mutta taisi paita kuitenkin kelvata.


Iltasella kun pienin (joka otti takapakkia ja on jälleen pikkupotilas) oli jo nukkumassa ja isompi rakenteli legoilla miehen kanssa, minä ahersin keittiössä - joulua varten tietenkin

Jos vain tästä satsista saan tarpeeksi pakkaseen (tein noin 50 kpl) niin nyt on jouluksi karjalanpiirakat. Pitää vaan hakea huomenna pakastuspusseja, kun ne totaalisen loppu... Jospa ei ehditä ahmia liikaa sitä ennen näitä.Etsin kaupasta balsamicosiirappia, kun sitä monessa ohjeessa on päälle roiskittu. Tuntuu olevan monen hienon ruuan merkki ja jouluna pitää syödä hienosti ;)
No, en löytänyt, mutta jouluisessa keittokirjassani ohje olikin ja tarvikkeetkin löytyivät. Kattilaan vain saman verran vettä, sokeria ja balsamicoa. Itse laitoin 2 dl kaikkia. Sitten sekoitellaan kunnes kiehahtaa ja kiehutellaan hiljaa 15-20 min.
Vielä on maku testaamatta. Mutta jospa tälle käyttöä löytyy. Mihinkähän kaikkeen tämä sopii? Salaattiin? Keiton päälle? Normiruuan päälle?
hsss...
katapulttien rakennukseen tarvitset korkkeja, kuusi askartelutikkua per vekotin, liimaa ja kumirenksuja


Yhden tikun päähän liimataan korkki, tikkua ei tarvii taivutella sitten.... Katapultti toimii joustavien kumirenksujen avulla, ei taittuvien tikkujen. Noin niinkun tuli jostain mieleen...

Keskelle laitetaan 4 tikkua nippuun, päistä kiinni kumirenksuilla. Poikittain keskelle ylä ja alapuolelle tikut, päälle se jossa korkki. Kumirenksuilla ristiin kiinni keskeltä ja päästä vielä. Tadaa, valmista.

3 kommenttia:

 1. Olet ihana puuhastelija. En kyllä ymmärrä, miten saat ajan riittämään kaikkeen. Lapsesi ovat onnellisia, kun on tuollainen äiti.

  VastaaPoista
 2. No on teillä kova meininki ja mitähän ehtii ennen joulua tapahtuakkaan. Pelottava tuo lumimies.

  VastaaPoista
 3. Hurja tontun nappaaja. Kiva että pidit kynttilänteosta ja paketistani. Kyllä se pinta tasoittuu kun vähän poltat sitä ja lopulta jää nätti kippo muistoksi
  Hieno paita pojalle.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.