Lukijat

tiistai 22. joulukuuta 2015

22. Joulukuusi

Mikäs sen mahtavampi hetki jouluvalmistelussa kuin joulukuusen kantaminen sisälle. Kuusi löytyi ihan oman pihatien varresta. Kaksi kuusta kasvoi ihan vierekkäin, joten toisen niistä oli lähdettä joka tapauksessa.

Ensimmäisenä kiedoin tekemäni jouluvalonauhan kuuseen. Minusta tästä tuli aivan upea. Ostin lisää kimaltelevaa hapsulankaa, jotta sain koko köynnöksen täyteen. Vähän eri sävyinen, mutta ei se haittaa. Olisin voinut jättää kuusen vaikka tällaiseksi!

Mutta meillä on kaksi pientä poikaa, joten vaimennan sisäisen haluni saada kuusi koristeltua symmetrisesti ja annoin heille vapaat kädet - mitä nyt välillä pyysin lupaa laittaa muutaman koristeen ylemmille oksille - vaikka pikkumieskin ylettyi jo tosi korkealle sohvan avulla.



Tässä pikkukaverin näkemys koristelusta. Hän selvästi halusi kaikki ihanuudet samalle paikalle ihasteltavaksi.

Pikkumies sen sijaan jakoi jo äidin näkemystä enemmän, että kuuseen on kiva laittaa koristeita tasaisemmin eri puolille.



Hienoa työtä pojat tekivät. Lisäilivät sinne tänne vielä vauhtiin päästyään kaikenlaisia koristeita. En halunnut päsmäröidä, vaikka itselleni olisi riittäneet tähdet ja neulotut pallot köynnäksen ja latvatähden lisäksi. Hieno tuli, eikä liian tylsä niinkuin äidin versio olisi ollut.

Tontutkin tykkäsivät kuusesta ja kääräisivät itsensä sen juurelle paketteihin.

Kalenteri muisti mansikkaisella käsirasvalla



Tässä vielä viime hetken nopea koristeluvinkki:

Koristeet on tehty pahvista ja kiinnitetty teipillä.


1 kommentti:

  1. Herttaista ja tunnelmallista kuusen koristelua teillä. Meillä Isäntä muistaa aina sanoa, että koristeita tulee olla niin alhaalla, että pieninkin jouluvieras ylettyy koskettamaan muutamaa. Lapset tuovat erityistä iloa jouluun. Hyvää joulumieltä!

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.