Lukijat

maanantai 7. joulukuuta 2015

7. Itsekseen täyttyvä ilmapallo

Sooda ja etikka -kokeilut jatkuvat meillä - pitääkin hakea jälleen uusi iso purkki soodaa.

 Tyhjään pulloon kaadettiin pohjalle reilusti etikkaa (ehkä 2 dl?). Ilmapallon sisään lapataan soodaa (minä venytin ja pikkumies lisäsi, noin ruokalusikallinen meni sisään ja teelusikallinen pöydälle). Sitten pallon reuna laitetaan varovasti pullon suun ympäri, sooda pysyy vielä pallossa. Sitten poika sai kohottaa palloa, niin että sooda valui pulloon.

Ja mitä ihmettä! Ilmapallo täyttyi noin vain! (piirustukset pojan kädessä johtuu siitä, että tonttu toi yhtenä päivänä molemmille pojille tatuointi kynät. Sekä pojat että minut on sen jälkeen piirrelty täyteen).

Alimmassa kuvassa näkyy vasemmassa reunassa sotkuinen pöytä - eihän se sovi laatuun, joten siivosin sen tänään joulukuntoon.


 Ihanan huonekuusen sain äidiltäni ja hauskan montako yötä jouluun laskurin aiempana vuonna siskoltani.
 Hyasintin muoviruukun ympärille kääräisin sanomalehteä ja punaista nauhaa.

Tottapuhuen kuvien ottamisen jälkeen pöydälle muutti vielä iso jouluhiiri ja kynttilöitä, ei meillä mikään näin tyhjänä pysy...

Tontuilla oli jälleen hurjat seikkailut. Olivat tällä kertaa linnoittautuneet merirosvolaivaan katapulttiensa kanssa ja taistelivat lohikäärmeitä vastaan! (kuvat otettu yöllä huoneessa, jossa tuhisi kaksi pientä nukkujaa, mutta taitaa noista jotain selvää saada)


Testasin paahdettuja kastanjoita. En tiedä pitäisikö olla nolona, mutta totuus on, että himoitsin niitä Aku Ankan takia. Akuissa on herkuteltu torikojuilla ostetuilla kastanjoilla. Totta puhuen en kyllä ihastunut erityisesti. Ei nyt pahaakaan, mutta ei tullut himoakaan. Ehkä makuun pitää totutella tai tein jotain väärin? Onko muilla kokemusta. Keittokirjan ohjeen mukaan paahdoin suolapedillä 200 asteessa 15 minuuttia.

Body shopin kalenterista sain ohuen silmänrajaustussin. Ihana (vaikken osaa vieläkään siististi piirtää). Entinen kuivuikin yhden pikkukaverin jätettyä korkin auki kun oli laatikoitani penkonut.
3 kommenttia:

  1. Minä olen joskus syönyt tosi hyviä kastanjoita, mutta en itse niitä ole tehnyt. Pitäisikin yrittää.

    VastaaPoista
  2. Onpa hauskoja soodakokeiluja ja aupua noita teidän tonttuja miten villejä.

    VastaaPoista
  3. Ihana että laskuri edelleen käytössä. Mie olen hukannut omastani tuon kotelon mutta onneksi toimii ilmankin.

    VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.