Lukijat

torstai 3. joulukuuta 2015

3. Syötävät sormivärit

Meillä sairastetaan. Jospa menee nopeasti ohi eikä ihan kaikkia kierrä, nyt jo jää seurakunnan jouluaskartelu ja lasten kaverin synttärit väliin.  Toivottavasti lauantaina olen tolpillani niin pääsen kurkkaamaan joulumarkkinoita. Tähän aikaan vuodesta riittää kaikkea kivaa puuhaa. Mutta mieluummin nyt kuin jouluna. Viime jouluna nimittäin olin aattona ja sitä edeltävinä päivinä flunssassa. Normaalisti olisin petiin jo kaatunut, mutta en kuitenkaan missään totaalikuumeessa ollut joten sinnittelin ja hoidin kaiken suunnitelmien mukaan. Pari päivää myöhemmin oltiinkin sitten koko porukalla vatsataudissa - jäi loput jouluruuat syömättä ja ensimmäinen joulu, jonka aikana laihduin laihduin kilon tai pari.

Mutta tontut jaksavat silti touhuta, olivat ruenneet vähän jekkuilemaan jo.
Hauskaa näytti tontuilla yöllä olleen. Äiti tietysti oli pikkuisen vihainen tontuille, kun vessapaperia levitelleet ympäriinsä.

Joulukalenterissa minua muistettiin yhdellä body shopin suosikkituotteellani - vartalovoilla. Nämä kuluu minulla äkkiä. Kuvassa myös eilinen huulirasva.


Lapsile on kätevää järjestää jotain puuhaa kun itse ei jaksa touhuta. Tai lopulta saattaa huomata, että tulikin puuhattua aika paljon...

Sekoitin kulhossa 2 dl vettä ja 2 dl jauhoja. Jaoin massan kolmeen kulhoon ja värjäsin ne elintarvikeväreillä.

Lattialle kunnon suoja, papereita ja lopulta myös pensselit kun lapset eivät halunneet sormin maalailla.


Pienempi päätti maalata myös itsensä, joten lopuksi pojat suihkuun ja alusta pesuun. Sillä välin koira ehti käydä nuolemassa yhden piirustuksen rei'ille. Joten pikaiseen myös piirustukset turvaan kuivumaan ja maaleille kansi kiinni. Pitkään näitä ei voi säilytellä, mutta päivän pari varmasti ainakin. Hyvin kului aika pojilla.

Miinuksena, että maalin kuivuessa paperit käpristyivät ja menivät rypyille, joten säilytettäviä aarteita näistä ei oikein saa.

Ravelryssä on menossa jouluhullutus tempaus. Marraskuun aikana piti aloittaa 24 työtä ja siinä onnistuinkin. Lähinnä virkkailin tähtiä ja neuloin kirjoneulepalloja, tämän vuoden joulukuusta varten kaikki. Joulupalloja tein kuuden satsin ja sain ne nyt viimeisteltyä. Palloissa vähän sävy ja kokoeroja kun lankojen loputtua yritin varastolankoja käyttää, mutta lopulta luovtin ja hain tulevia palloja varten Nalle-lankaa.

Vinkkinö voisin sanoa, ettei palloja kannata täyttää ihan täyteen vaan jättää vähän löysäksi. Aiemmin tekemäni ovat nimittäin kuuseen turhan isoja ja painavia, vaikka langat ja puikot samanlaisia. Tuli täytettyä ihan pinkeäksi. Nätimpiäkin ovat mielestäni löysemmin täytettyinä.

Seuraavaksi pitää tehdä vielä pari palloa jouluviemisiksi ja sitten jos ehtii, niin lisää omaan puuhun. Pahemmin kesken hullutuksen töistä on enää kaksi, pojille joululahjat, joten niihin pitää malttaa vielä keskittyä. Tähdet ovat viimeistelyä vaille valmiit.
3 kommenttia:

 1. Hassuja tonttuja teillä. Kovasti paranemisia ja ihania joulupalloja. Varsinkin tuo poro/peura.

  VastaaPoista
 2. Hihhii tuota vessapaperirullaa.
  Paranemishaleja sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ihania nuo sinun tonttusi. Niillä näyttää olevan kunnolla tekemistä.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistä, tervetuloa toistekin.